Close

Nazaré, Portugali

20 Sep Posted by in Kohteet | Comments Off on Nazaré, Portugali
Nazaré, Portugali
 

Olimme kuulleet ja lukeneet hurjia juttuja Nazarén satamaa suvereenisti hallitsevista Captain Michaelista ja tämän vaimosta Sallysta, joten emme olleet alun perin kovinkaan innostuneita poikkeamaan sinne. Paikka osoittautui kuitenkin hienoksi ja herrasväki omalaatuiseksi, mutta samalla viihdyttäväksi ja ehdottoman avuliaaksi. Sataman ohjeetkin löytyivät suomeksi! Pariskunta on töissä jonkinlaisina vapaaehtoisina satamassa ja todellisuudessa siellä on ihan normaalit portugalilaiset virkailijat hoitamassa paperihommia.

Satamaan saavuttiin sankassa sumussa

Saavuimme käsittämättömässä sumussa satamaan. Nazarén korkeat kalliot tulivat esiin vasta aivan lähietäisyydellä, samoin aallonmurtajien majakat. Satama on hyvin suojainen ja vieravenelaituri sijaitsee sen eteläisessä päässä. Mikelle ja Sallylle pitää muistaa soittaa VHF:llä, josta saimme heti kuulla kunniamme saavuttuamme ilman soittoa. Muualla VHF:ään huhuilu oli osoittautunut tarpeettomaksi, joten emme sitä täällä viitsineet kaivaa esiin. Dieselin tankkaus sujuu etänä muutaman sadan metrin päästä huoltoasemalta, johon toisen pitää kipittää pyytämään, että täti avaisi hanat.

Kaupungin upean hiekkarannan tuntumassa oli paljon ravintoloita ja liikkeitä, joista vähintään puolet näyttivät kiinalaisten manageeraamilta. Rannan tuntumasta pääsee rinnejunalla mahtavien näköalojen äärelle jyrkkää vuorenrinnettä pitkin.

Nazarén kylä jatkuu jyrkänteen harjalla, jonne pääsee komeasti junalla.

Kylä oli hyvin viihtyisä, noin 20min kävelyn päässä satamasta. Bussit kulkevat aikataulun perusteella arkipäivisin usein, mutta viikonloppuna tarjolla olisi ollut vain taksikyyti kohtuulliseen noin 4-5 euron hintaan.

Kaunis kirkko kauniilla paikalla

Afrikkalaistyylisessä, epäsiistihkössä satamassa on hyvät suihkut ja pieni mini-mercado kauppa. Sataman toiselta puolelta löysimme purjehdusseuran viihtyisän ravintolan. Venenaapurit olivat mukavia ja Ari pääsi tutustumaan brittien Oyster 46:een ja muusta ei sitten taas puhuttukaan vähään aikaan 😉

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live