Close

Peniche, Portugali

20 Sep Posted by in Kohteet | Comments Off on Peniche, Portugali
Peniche, Portugali
 

Satamakaupunki Penichessä oli kurja laiturinpätkä vierasveneille. Kyseessä on ensimmäinen satama tähän asti, jossa pilottikirja oikeutetusti varoittaa mastojen sotkeutumisesta heilunnassa. Fendarit ja kyljet olivat siis kovilla ohi kaasuttavien kalastajien johdosta. Penichen kalastuslaivasto on näkemistämme aktiivisin – aluksia riittää 15 mailia joka suuntaan kellon ympäri. Vieraspaikkoja on vähän, 6-8 ulkoreunalla ja 2-3 rauhallisempaa paikkaa sisäpuolella. Edelleen muistona Portugalin poliisivaltiostatuksesta vierasvenesataman paikoista kolmasosa on varattu eri poliisivirastojen veneille.

Kalastajilla riittää verkkojen selvimistä

Tapaamiemme nuorten ruotsalaispoikien (theinspiration.se, yksi pojista muuten tavoittelee nuorimman ruotsalaisen maailmanympäripurjehtijan titteliä) mukaan sataman edustan poijut ovat ilmaisia. Itäisen aallonmurtajan eteläpuolelta löytyy myös ankkuripaikka, jota 23eur huonosta laiturista ja kurjista suihkutiloista laittaa harkitsemaan. Penichelle vaihtoehtona on toki myös Ilha da Berlengan ankkuripaikka (jossa toinen suomalaisvene s/y Adele viihtyi).

Tässä kaupungissa kannattaa syödä ulkona kalaa. Söimme parhaat grillatut kalat aikoihin! Vähän matkan päästä löysimme myös hyvän Mini Preco ruokakaupan. Muilta osin kaupunki ei vaikuttanut olevan erityisen hyvässä kunnossa.

Löysin ihanan kisun kuljeksimasta kadulta, mutta tuhma kapteeni ei antanut ottaa sitä laivakissaksi =(

Yllätyksekseni näin vilaukselta kaikki tietomme harbourmasterin tietokoneruudulla, eli useat Portugalin marinat selvästi jakavat yhteisen tietojärjestelmän, johon ensimmäinen marina syöttää vierailijan tiedot, mutta virkamiehistö ei tähän systeemiin ole tutustunut – Klo 23 tullivirkailijat koputtivat veneen kylkeen kysymään toistamiseen veneen papereita.

Pysyvyys kunniaan – kauppojen kyltit on usein kaakeloitu seinään

Tässäkin satamassa satamamestari halusi avautua Portugalin mahdottomasta poliittisesta ja taloudellisesta tilanteesta, eikä voinut suositella läheiseen linnakkeeseen tutustumista, koska oli itse todistanut 30 vuotta sitten kun sinne vielä teljettiin poliittisia vankeja.  Portugali on hieno maa, mutta sillä on raskas menneisyys, joka ei ole kovin syvälle piilotettu.

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live