Close

Oeiras/Lissabon, Portugali

29 Sep Posted by in Kohteet | Comments Off on Oeiras/Lissabon, Portugali
Oeiras/Lissabon, Portugali
 

Oeiraksen vierasvenesatama on 20min taksimatkan tai 15 min kävelyn ja 15 min junamatkan päässä Lissabonin keskustasta. Suur-Lissabonin alueella on ainakin viisi huvivenesatamaa, joista Oeiras on mereltä tullessa toinen, noin viisi mailia Cascaisista kaupungin keskustaa kohti. Lähestyttäessä on syytä huomioida joen joskus voimakaskin virtaus. Sataman lähestyminen on helppo ja satama suojainen, joskin laitureiden päihin pääsee sisään hieman aaltoa. Saapuessamme satamaan VHF:ään huhuilun päätteeksi kaveri etsi meille kuumeisesti paikkaa, joka lopulta löytyikin.

Oeiraksen marina on ensimmäinen erinomainen marina matkallamme.

Oeiraksessa on täydellinen rantakatu aamulenkeille; sitä riittää kilometritolkulla Atlantin pauhatessa vieressä. Sataman ja läheisen vanhan linnan välissä on upea pienehkö uimaranta, tosin Kaisla ei paikasta enää välitä, kun Atlantin aallot veivät huolella valitun kengän mennessään. Sataman diiliin kuului viereisen uima-allasalueen käyttö, mistä lapset eivät olisi voineet olla kiitollisempia. Satamassa oli muutamia ravintoloita ja kahviloita, pieniä purjehdustarvike ja -vaatekauppoja. Venetarvikeliike tilasi kuulemamme mukaan

Lapset nauttivat rauhallisesta allasalueesta

tarvittavat osat ja tarvikkeet asiakkaalle. Erityisen ihastuttava oli vaihteeksi vähän matkan päässä sijaitseva Mäkkäri, jonka tyylikäs rakennus ja uskomattoman hyvä palvelu yllättivät positiivisesti. Meinasi viimeinen pala salaattia mennä väärään kurkkuun kun “I´m lovin’ it”-paitainen tyttö tuli kysymään mitä saisi olla jälkiruoaksi ja espressot kannettiin suoraan pöytään. Sataman ainoa puute oli ruokakaupan etäisyys. Lähin löytyi parin kilometrin päästä. Onneksi satama tarjosi kyydin isoon ostoskeskuksen hypermarkettiin ja takaisin, joten saimme ruokavarastot täytettyä hyvin ennen Lissabon-Madeira ylitystä.

Satulinna Sintrassa

Lissabonissa ei tekeminen lopu kesken. Saimme tosin itsemme kammettua Lissabonin keskustaan vain kolme kertaa parin viikon aikana. Kävimme kuuntelemassa fadoa, Fado -in -Chiado esityksessä. Se oli turisteille suunnattu,

Fadoa Lissabonissa

mutta hyvä ratkaisu lasten kanssa, jotka malttoivat hyvin istua tunnin paikoillaan alkuillasta. Toisin kuin kuulemamme mukaan täysin ylihinnoitelluissa Fado dinner

Sumuinen Mouroksen linnoitus

illoissa, joissa esitys alkaa vasta hyvin myöhään. Fadon päätteeksi löysimme täydellisen ravintolan, joka kruunasi hyvän illan ja samalla tyttöjen synttäreiden juhlinnan.

Gandalf ja hobitit. Mouros, Sintra

Sintraan menimme Oeiraksesta bussilla (16eur koko porukka) ja takaisin tulimme taksilla (17eur). Vanha kaupunki on upea, mutta vielä upeampi on korkea rinne, jossa on lukuisia palatseja ja linnoitus, jonka moorit alun perin olivat rakentaneet. Penan palatsi oli uskomattoman näköiseksi koristeltu satulinna. Alun perin se oli ollut munkkiluostari, mutta 1800 luvulla sitä oli modattu kuninkaille sopivampaan muotoon. Mouroksen linnoitus sijaitsi metsässä, joka oli kuin suoraan Taru sormustenherrasta maisemista. Sumu täydensi tunnelman, mutta peitti samalla näköalat alas Sintraan ja merelle.

Viihdyimme lähes kaksi viikkoa, mutta hieman syksyinen fiilis Lissabonissa tuli, joten on taas aika suunnata kohti etelää.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live