Close

San Sebastian de la Gomera – lähemmäs paratiisia on vaikea päästä

11 Jan Posted by in Kohteet | Comments Off on San Sebastian de la Gomera – lähemmäs paratiisia on vaikea päästä
San Sebastian de la Gomera – lähemmäs paratiisia on vaikea päästä
 

Heti San Sebastianin satamaa lähestyttäessä tunnelma on seesteisen rauhallinen. Kaupunki levittäytyy edessä värikkäänä vuoren rinteille, takana siintää Teneriffan Teide-tulivuori parinkymmenen mailin päässä. Armas ja Fred Olsen lautat tuovat matkalaisia muiden saarten puolelta, purjeveneet kulkevat rannan läheisyydessä merkittyä väylää huvivenesatamaan. Aallonmurtajien sisäpuolella on täysin tyyntä näillä pohjoisilla tuulilla, mikä on suuri helpotus Los Gigantesin huvipuisto-viikinkilaiva-imitaation jälkeen. Satamassa oli hyvin tilaa vaikka uuden vuoden seutu olikin tuonut paikalle veneilyturisteja jopa Venäjältä asti. Myös RYA koulutti ahkerasti uusia purjehtijoita satamassa useamman venekunnan voimin. Satama oli halpa, meiltä 17 euroa/yö. Pesutupa puuttui ja suihkuista tuli lähes poikkeuksetta jäätävää vettä, mutta mitä pienistä. San Sebastianissa ei juurikaan ole venepalveluita, mutta Butterfly-Service auttaa ainakin purjeiden fiksauksissa. Kaikesta huolimatta kyseessä on subjektiivisesti mitattuna yksi tämän saariston ehdottomasti parhaista marinoista.

San Sebastian de la Gomera

Ylimaallisen rauhallinen tunnelma jatkuu kaupungilla. Samat vanhat miehet kansoittavat päivittäin kävelykadun penkit, usein miten rauhanomaisesti rupatellen, joskus kiivaasti korttia paiskoen.  Rantakatu on kuin tehty auringonnousun ihasteluun. Parin kilometrin lenkki kahden laavahiekkaisen rannan välillä saa mielen meditatiiviseen tilaan ja joka aamu kohtaa saman punahohtoisen taivaan. Leveä rantabulevardi oli myös lasten mielestä mahtava paikka harjoitella potkulautailua. Ravintolatarjonta ei päätä huimaa laadullaan, mutta tavallista purtavaa löytyy rantakadunkin kuppiloista. Todistimme rauhaisaa uuden vuoden ja loppiaisen juhlintaa, näimmepä vilauksen kamelilla ratsastavista itämaantietäjistäkin, jotka jakoivat lapsille karkkeja kulkiessaan. Bussiterminaalin lähettyvillä on markkinat lauantaisin ja keskiviikkoisin ja itse asiassa joka päivä frutteria ja pari muuta standiä on auki hyvän supermarketin ja leipomon lisäksi.

Satamassa tapasimme vanhoja tuttuja Porto Santolta sekä myös muita suomalaisia

San Sebastianista käsin autoilimme pari päivää jylhällä saarella. Mahtavat vuoristot ja vehreät laaksot olivat henkeäsalpaavan kauniita. Rinteillä on uskomattomissa paikoissa painovoimaa uhmaavia pengerryksiä, joita aiemmin on viljelty ahkerasti.

Vähän niin kuin Nuuksiossa

La Gomeralla kävimme lasten kanssa subtrooppisessa laurisilva – metsässä kävelyllä. Noin kuusi kilometriä taittui lapsiltakin iloisesti. Naavarunkoisia puita, puroja ja ennen kaikkea rikkumatonta rauhaa.
Hipit ovat jo aikaa sitten löytäneet La Gomeran, erityisesti Valle Gran Rayn saaren lounaisrannalla – eikä suotta, fiilis on rennoista rennoin. Myöhemmin ankkuroituessa Playa de Chinguarimassa todistimme läheltä vaihtoehtoihmisten luola-asumista iltanuotioineen ja aamun joogasessioineen.

Agulo – Gomeran kaunein kylä

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live