Close

Banaanien valtakunta La Palma

26 Jan Posted by in Kohteet | Comments Off on Banaanien valtakunta La Palma
Banaanien valtakunta La Palma
 

Kyllästyttyämme liian suojattomiin ankkurointipaikkoihin La Gomeralla siirryimme nopeasti seuraavaan satamaan La Isla Bonitalle eli La Palman saarelle. Valitettavasti suojaista paikkaa emme sieltäkään veneelle saaneet, mutta tutkimisen arvoisen saaren löysimme.

Santa Cruz de la Palman satama iltavalaistuksessa

Santa Cruz de la Palman satama iltavalaistuksessa

Santa Cruzin satama on muuten mukava, mutta liian usein veneet heiluvat hallitsemattomasti satama-altaaseen pääsevän aallokon johdosta. Marina on tyylikäs, joskin hieman keskeneräinen kokonaisuus satamakonttoria, kahviloita ja kauppoja, jonka erottaa kaupungin hienosta kävelykadusta iso parkkipaikka ja rantaa halkova pääväylä. Palvelu on satamassa erinomaista ja suihkutilat puhtaat (kuumaa vettä vihdoinkin!). Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Saaren toiselta puolelta löytyy suojaisampi Tazacorten satama, jonka rentoon tunnelmaan kävimme tällä kertaa tutustumassa vain autolla.

La Palmalla elämänmeno vaikuttaa hieman kiireisemmältä ja otsaryppy paikallisilla hieman syvemmältä kuin La Gomeralla. La Palman elinkeinoelämä koostuu 80 prosenttisesti banaaniplantaaseista. Banaaneja kasvaakin sitten ihan joka niemessä ja notkossa. Saari sijaitsee sen verran syrjässä, että turismia on vähän, mutta pääkaupungissa sekä Los Lllanos de Aridanessa riittää tyylikkäitä kauppoja ja butiikkeja.

La Palma on kuuluisa parvekkeistaan

La Palma on kuuluisa perinneparvekkeistaan

Saaren luonto on ainutlaatuinen. Yllätykseksemme kaikki näkemämme Kanarian saaret ovat poikenneet täydellisesti toisistaan luontonsa puolesta. La Palmalla on poikkeuksellisen paljon jättiläismäntyjä ja Gomeraan verrattuna vuoristo on pyöreämpää. Rannikko muistuttaa jossakin määrin Kroatiaa.

Santa Cruzin keskustaa

Santa Cruzin keskustaa

Kaikki saaren tiet ovat poskettoman kauniita, kapeita ja mutkittelevia. Teiden varsilla kasvaa mantelipuita, jotka olivat onneksemme täydessä kukassa vierailumme aikana. Korkeuserot ovat huimia, onhan saari maailman korkein suhteessa pinta-alaansa. Parasta saarella on kävelylenkit subtrooppisissa sademetsissä ja tulivuorten rinteillä. Koko La Palma on aktiivinen tulivuori, josta kerrotaan erilaisia kauhuskenaarioita mitä tapahtuu, kun isompi purkaus täällä toteutuu. Lähivuosikymmeninä saarella on ollut useita pienempiä purkauksia.

San Antonio tulivuoren kraateri on lähes täydellisen pyöreä

San Antonio tulivuoren kraateri on lähes täydellisen pyöreä

Kaisla tutkimassa tunnelin seinämää subtroopisessa viidakossa

Kaisla tutkimassa tunnelin seinämää subtrooppisessa viidakossa

Katunäkymää San Andresin kylästä

Katunäkymää San Andresin kylästä

Mantelipuu kukki kaikkialla saarella

Mantelipuut kukkivat

La Palman vuoriston huimaaviin näkymiin kuuluu mm. maailman suurin eroosiokraateri

La Palman vuoriston huimaaviin näkymiin kuuluu mm. maailman suurin eroosiokraateri

Saaren pääelinkeino on banaaninkasvatus

Saaren pääelinkeino on banaaninkasvatus

Plaza de la Alamedan kääpiopatsas taustallaan replika Kolumbuksen Santa Maria laivasta

Plaza de la Alamedan kääpiopatsas taustallaan replika Kolumbuksen Santa Maria laivasta

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live