Close

Out of this world – Isla Graciosa

31 Mar Posted by in Kohteet | Comments Off on Out of this world – Isla Graciosa
Out of this world – Isla Graciosa
 

Halusimme ehdottomasti nähdä Isla Graciosan, vaikka se tarkoittikin yli kolmenkymmenen mailin vastatuuleen hakkaamista ja tämä vain yhden vuorokauden oleskelun vuoksi ennen täydellistä sääikkunaa Marokkoon. Kannatti!

Caleta del Sebon kylänäkymää

Caleta del Sebon kylänäkymää

Caleta del Sebon kylä on mahtavan rento – vaaleahiekkaiset tiet valkoisten talojen välissä, Lantikoita eri mallisina ja upea sijainti Lanzaroten pohjoisrannan massiivien vastarannalla. Pohjois-Afrikan läheisyys tuntuu ja näkyy hiekan ja arkkitehtuurin muodossa. Isla Graciosa on sekä lanzarotelaisten oma lomasaari, että soveltuva paikka sekä vene- että leirintäalueen asukkaiden pitempiaikaiselle oleskelulle sen poikkeuksellisen ajattoman tunnelman vuoksi. Täällä voisi vierähtää viikkoja tai kuukausia huomaamatta.

 Vihdoinkin ehdimme vaihtaa useamman kuin muutaman sanan suomalaisen Andromedan Piven ja Kyöstin kanssa! Kaius otti Kyöstin heti “isoisäkseen” ja kertoi Kyöstille tämän olevan hänelle nyt jo toinen varavaari (heti Va benen Jaskan jälkeen)! Iloista seuraa meillä!

Pive ja Kyösti S/Y Andromedaltlta tarjosivat lapsillemme mustekalaa hyvällä menestyksellä

Pive ja Kyösti S/Y Andromedalta tarjosivat lapsillemme mustekalaa hyvällä menestyksellä

Meillä oli paperit valmiina edellisen marinan järjestämänä. Saapuessamme satamaan laiturin päässä viittelöi vartija, joka käsimerkein ja pillinvihellyksin ohjasi meidät paikallemme. Arille tuli hetkellinen mielenhäiriö rantautuessa ja han hyppäsi kannelle ojentamaan peräköyttä auttavaiselle naapurille hieman liian vähäisellä jarrutuksella. Oletti ilmeisesti vaimon voimien riittävän veneen pysäytykseen ennen sen iskeytymistä laituriin. Eivät riittäneet. Onneksi seurauksena oli vain parin sentin pikkunaarmu, joka ei kuitenkaan vastalaitettua keulaa kaunista huolellisesta paikkauksesta huolimatta. Sellaista sattuu.

Taustalla Lanzarote

Taustalla Lanzarote

Satamassa on varsin tukevan oloiset laiturit, joissa sähköä ei tosin ollut tarjolla. Kävely kylälle tai sataman vessoille on kuitenkin sen verran pitkä, että kumiveneellä satama-altaan oikaisu varmasti pidemmän päälle kannattaa, laiturit kun ovat kiinnitetty lähelle aallonmurtajan kauimmaista päätä, pitkälti vastapäätä itse kylää. Kylässä on muutamia ravintoloita ja pienempiä kauppoja. Lähimmät wc:t löytyvät läheiseltä leirintäalueelta. Reilun mailin päässä satamasta löytyy Playa Francesa, Kanarian kuuluisimpia ankkurointilahtia. Tännekin vaaditaan etukäteislupa viranomaisilta, joskin harva sitä vaivautuu hankkimaan ja ongelmia kuulemma vain harvoin ilmenee. Satamasta on sesonkiaikaan varmastikin vaikea löytää itselleen tilaa ja etukäteisvaraus periaatteessa vaaditaan.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live