Close

Ibiza: Sant Antoni de Portmany & Cala San Vicente

23 May Posted by in Kohteet | Comments Off on Ibiza: Sant Antoni de Portmany & Cala San Vicente
Ibiza: Sant Antoni de Portmany & Cala San Vicente
 

Ibiza kuulostaa bilepaikalta, eikä suotta, jo 654 eaa foinikialaiset perustivat sinne sataman nimeltä Ibossim, musiikin, tanssin ja nautintojen jumala Bes’n mukaan.

San Antonioa kauneimmillaan.

Sant Antonia kauneimmillaan.

Vaikka emme lapsiperheenä erityisesti etsineet railakasta yöelämää, myrskyvaroitukset saivat meidät valitsemaan ensimmäiseksi Ibizan kohteeksi suojattomien ankkurilahtien sijaan Sant Antoni de Portmanyn bilekaupungin sataman.

Satama oli huolellisesti siivottu ja koristeltu avajaisia varten.

Satama oli huolellisesti siivottu ja koristeltu avajaisia varten.

Club Nautic San Antonio osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Näin huippusesongin ulkopuolella hinta oli edullinen, vain 20eur/yö ja taas sai paljon vastinetta rahoilleen. Erinomainen palvelu, siistit suihkut, Bosen kaiuttimista jokaisen laiturin päässä soiva hillitty musiikki, ja ne pienet tärkeät asiat: suihkuavaimista ei panttia, papereiden printtaaminen onnistui… Satuimme paikalle sopivasti marinan uuden ravintolan avajaisiin. Jazz-bändi soitti tuulen tuivertamana laiturilla ja paikalle oli “tuotu” kansallispukuisia vanhuksia mm. kehräämään villasta lankaa ja myymään paikallisia tuotteita.

San Antonion uimarantaa.

Sant Antonin uimarantaa.

Vanhanmalliset kalastusveneet olivat myös hyvin edustettuina koristellun sataman reunoilla ja drinkit olivat tietysti talon puolesta. Suosittelisin satamaa kenelle tahansa kauden ulkopuolelle ja niille äveriäimmille kavereille kesällä 😉

Bändi soitti tuulen tuiverruksesta huolimatta marinaravintolan avajaisissa.

Bändi soitti tuulen tuiverruksesta huolimatta marinaravintolan avajaisissa.

Kaupunki oli todellakin bilekeskeinen paikka. Demografinen jakauma turisteissa oli aivan toista kuin mantereen puolella. Rollaattoreiden sijaan kadut täyttyivät nuorista, kauniista ihmisistä. Mitään örvellystä ei kuitenkaan ollut havaittavissa näin lapsiperheen liikkumisaikoina ja mantereen suuntaan puhaltanut kova tuuli vaimensi pahimmat klubimusat, vaikka satamalla olikin hyvin keskeinen sijainti.

Ibizan kaupungissa

Ibizan kaupungissa

Ibizan pääkaupungissa Ibizassa kävimme maaseudun läpi kulkevalla bussilla. Siellä satamamaksut ovat varsin kalliita ja olimme kiertämässä saaren pohjoispuolelta muutenkin.

Ibizan "laitakaupunkia"

Ibizan “laitakaupunkia”

Kauppoja oli kalliimpaan makuun, ravintoloissa hintataso oli korkeaa laatuun nähden. Satama-alue ei ollut mitenkään erityisen kaunis, joten vähän ihmetytti mikä sinne rikkaita vetää niin että alueen lukuisat satamat täyttyvät ääriään myöten. Ehkä se on vaan Ibizan rento lomafiilis ylipäätään.

Myrskytuulten laannuttua siinsivät turkoosivetiset ankkurilahdet mielessä. Tsekkasimme matkalla itään kaksi lahtea, jotka eivät kuitenkaan tarjonneet tarpeeksi suojaa. Kolmas, Cala San Vicente, oli kuvankaunis ja rauhallinen. Jäimme sinne grillailemaan lämpimään ja aurinkoiseen iltaan. Ankkuroidessa piti varoa saarelle tyypillisen meriruohon rikkomista, joten tuli löytää isohko hiekkainen alue sopivan syvyyden lisäksi.

Lapset isolla hiekkalaatikolla.

Lapset isolla hiekkalaatikolla.

Seuraava aamu valkeni harmaana. Laitoimme kuitenkin kumiveneen veteen ja lapset pääsivät leikkimään uimarannalle – hiekalla ainoastaan, koska oli aivan liian kylmä uimiseen ja meduusoja uiskenteli kaikkialla.
Paluu veneelle ei ollutkaan iiseimmästä päästä sillä lounastaessamme rannan rennossa ravintolassa sade alkoi ropista kattoon ja aaltokin nousi isommaksi mikä tiesi märkää kumivenematkaa. Lahti ei suojannut kovin hyvin koillissuuntaiselta tuulelta ja aallolta, mutta kartan mukaan oli kuitenkin suojan osalta paras arvaus saaren koilliskulman lahdista.

Kumiveneelle tuli vihdoinkin käyttöä.

Kumiveneelle tuli vihdoinkin käyttöä.

Talisman San Vicenten ankkuripaikalla.

Talisman San Vicenten ankkuripaikalla.

Tropical salad a la Ibiza.

Tropical salad a la Ibiza.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live