Close

Menorca: Cala Taulera

26 May Posted by in Kohteet | Comments Off on Menorca: Cala Taulera
Menorca: Cala Taulera
 

Menorca jäi meiltä tällä kertaa hyvin vähälle huomiolle. Tulimme Mallorcalta suoraan pääkaupunki Mahonin kylkeen Cala Tauleran ankkurilahteen, joka vaikuttaa tarjoavan huipputason suojan kaikensuuntaisilta aalloilta- tätäkin kirjoitettaessa vesi on aivan rasvatyyni. Lahti on suuri ja sinne mahtuu 20-30 venettä, tällä kertaa meitä oli paikalla kahdeksan. Lahtea reunustaa La Molan saari, joka muodostaa kokonaisuudessaan jättimäisen Isabel II:n linnoituksen.
P1040545Ankkurissa oli ihana rauha ja hyvä käydä uimassa. Noonsite:lla oli varoiteltu, että kesäaikaan täällä ankkuroitumisestakin on keräilty maksua. Meitäkin lähestyi kumivene, mutta tällä kertaa kaveri tuli vain jakamaan läheisen marinan mainoksia, jonne pääsisi 40eur yön tähän vuodenaikaan – mikäli haluaisi luopua omasta rauhasta vapaaehtoisesti… P1040530Hienosta paikasta huolimatta viivyimme vain yhden yön, sillä täydellistä sääikkunaa 200 mailin matkalle Sardiniaan ei sovi jättää väliin.
Olimme varanneet koko toukokuun Espanjalle, josta pari viimeistä viikkoa Baleaareille. Kaksi viikkoa oli aivan liian lyhyt aika näille hienoille saarille. Satamat olivat vielä tähän aikaan vuodesta siedettävän hintaisia ja pilottikirjaa selatessa löytyy lukematon määrä ankkurilahtia, jotka haluaisi ehdottomasti nähdä. Paluumatkalla paremmalla ajalla!

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live