Close

Kouluvuosi takana

09 Jun Posted by in Lapset | Comments Off on Kouluvuosi takana
Kouluvuosi takana
 

Kaislan kouluvuosi loppui ja veneessä soi suvivirsi. Vanhemmatkin pääsevät ansaitulle kesälomalle opetusvastuusta. Ensimmäisen luokan oppisisältö osoittautui yllättävän laajaksi.

Koulutyöt tehtiin pääasiassa veneen salongissa.

Koulutyöt tehtiin pääasiassa veneen salongissa.

Kulkurikoulu on toiminut mahtavan hyvin. Kaisla on pysynyt hyvin kärryillä opetusmateriaalissa, vaikka viikkotunteja on varmaankin kertynyt vähän vähemmän kuin normaalissa koulussa. Kati-opettaja on Suomesta käsin antanut ihanasti palautetta kaikkiin kokeisiin ja skannatut, tarrakoristellut kokeet ovatkin olleet mieluista palautetta Kaislasta! Etäkoulun tarkoilla ohjaajanoppailla kuka tahansa pystyy opettamaan lastaan. Matematiikassa auttoi myös Heureka-paketti (Kiitos Heidi ja Tero!). Emme tosin voi väittää, että Kaisla olisi oppinut mitään kurinalaisesta lukujärjestyksen noudattamisesta ja välituntikelloon sidotusta elämästä saatikka tunnilla hiljaa istumisesta…

Taas mennään.

Taas mennään.

Kaislan koulun päättäjäisiä vietettiin Stintinossa, Sardiniassa suuren stracciatelle- jäätelöannoksen kera. Tästä on hyvä jatkaa syksyllä tokalle luokalle “oikeassa” koulussa Espoossa.

Lapsia laitureilla on vastoin odotuksia ollut harmillisen vähän. Kaisla ja Kaius ovat kyllä oppineet ottamaan tilaisuuksista nopeasti kiinni. Usein leikkipuistoissakin paikalliset lapset ottavat kontaktia. Harmi vain, että leikit kestävät niin vähän aikaa kun taas siirrytään seuraavaan kohteeseen. Yksi mahdollisuus olisi toki ollut laittaa Kaisla johonkin paikalliseen kouluun, mutta se olisi merkinnyt meidän mielestämme hieman tylsää talvehtimista samassa satamassa. Esimerkiksi superrennolla Isla Graciosalla oli veneilijäperheitä, joiden lapset kävivät siellä koulua. Matkan aikana lapsiin on kivasti tarttunut englannin alkeet ja joitain espanjankin sanoja. Leffojakin katsellaan joskus englanniksi lasten omasta toiveesta.

Matkanteko on vaihtunut talven satamissa löllimisestä aktiivisempaan menoon.

Vesileikit pelastaa päivän.

Vesileikit pelastaa päivän.

Lapset ovat taas ihan eri tavalla kiinnostuneita purjehduksesta. Kaius istuu mielellään ruorilla katselemassa muun muassa tuulimittaria, jonka toivoisi aina kääntyvän “kaakkoon”, että saataisiin parempia aaltoja. Kaislakin oleskelee nyt enemmän ulkona matkanteon aikana, jos tarkenee. Perässä kulkevan kumiveneen seuraamisessa tuntuu olevan jotain hypnoottista. Ämpäri, vettä, vesipyssyt ja muutama pikku-ukko on takuuvarma viihdytyskeino kannella pitkäksi aikaa.

Tässä valmistuu pizzataikina.

Tässä valmistuu pizzataikina.

Sisällä molemmat piirtävät ja askartelevat lähes taukoamatta. Lapsille mieluisaa puuhaa on myös leipominen, pizzaa ja pikkuleipiä lähinnä. Kirjoja ja Aku Ankkoja luetaan myös. Jossain vaiheessa iPad oli kovassa suosiossa eläin- ja strategiapelien muodossa. Englanniksi siihen saa myös hyviä kuvakirjoja. Viime aikoina uimiset ovat jääneet vähille kun merivesi on niin kylmää, meduusoja useassa paikassa eikä uima-altaita ole ollut lähistöllä.

Kaisla ja merenelävät.

Kaisla ja merenelävät.

Kaisla on varsinainen kulinaristi ja siksipä eri ruokakulttuurien anti on ollut hänelle mieluisaa. Serrano kinkut, oliivit, simpukat, parmesaani, ravut, sushit ja muut herkut maistuvat. Kaius pitäytyy useimmiten Hawaii-pizzassa… Kaisla keksi jo alkumatkasta ottaa ravintolailtoihin mukaan kyniä ja vihkoja. Ne takaavat rauhallisen tunnelman ennen ruoan saapumista pöytään! Hätätilanteessa vanhempien kännyköistä kaivetaan lasten pelejä esiin.

Kaius aarrekartta kädessä Sardiniassa.

Kaius aarrekartta kädessä Sardiniassa.

Lapset eivät ole tähän mennessä sairastelleet matkan aikana ollenkaan. Aika suuri ero vaikkapa edelliseen talveen, jolloin vähintään joka toinen viikko oli napattu flunssa tai vatsatauti riesaksi. Kunpa tämä auvoinen tila jatkuisi ensi talvenakin! Kaius on hieman herkkä ötököiden pistoille, ja niiden seurauksena on ollut milloin korva, milloin silmä turvoksissa, siinä syyt ainoisiin apteekkireissuihin – laastareiden ohella 😀 Ei kai lapset olisi lapsia, jos laastareita ei silloin tällöin tarvittaisi!

Useimmista satamista löytyy ihania kissoja.

Useimmista satamista löytyy ihania kissoja.

Näissä leikeissä merirosvot pääsee aina uimaan.

Näissä leikeissä merirosvot pääsee aina uimaan.

Onneksi lapsien ja sarvien välissä on kalterit.

Onneksi lapsien ja sarvien välissä on kalterit.

Tiirailua Bonifacion linnoituksella.

Tiirailua Bonifacion linnoituksella.

Kaius Aguilaksessa HRK:n hieno klassikkolippis kourassa ;)

Kaius Aguilaksessa HKR:n klassikkolippis kourassa 😉

Vesiputouksilla Marokossa

Vesiputouksilla Marokossa

DVD:n katselua.

DVD:n katselua.

Kaius löysi idolinsa kirjakaupasta.

Kaius löysi idolinsa kirjakaupasta.

Uimalaseillekin on ollut käyttöä.

Uimalaseillekin on ollut käyttöä.

Kynät ja lehtiöt mukaan ravintolaan ja lapsetkin jaksaa odotella sapuskaa.

Kynät ja lehtiöt mukaan ravintolaan ja lapsetkin jaksaa odotella sapuskaa.

222

Lapset ja Rabatin villi katusoittaja.

 

Laiturilta on hyvä tsekata paikalliset kalat, ravut ja meduusat.

Laiturilta on hyvä tsekata paikalliset kalat, ravut ja meduusat.

Potkulaudalla Fuertefenturan vuoristomaisemissa.

Potkulaudalla Fuertefenturan vuoristomaisemissa.

Maadottumista isolla hiekkalaatikolla.

Maadottumista isolla hiekkalaatikolla.

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live