Close

Messina, Sisilia

05 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Messina, Sisilia
Messina, Sisilia
 

Messinan salmessa sijaitsevalla huvivenesatamalla ei ole minkäänlaista aallonmurtajaa luultavasti paikan syvyydestä johtuen. Useasti kulkevat autolautat laittoivat meidänkin köytemme koville. Satamaan on myös vaativa tulla kovien virtausten johdosta.

Messinan heiluva satama.

Messinan heiluva satama.

Satama käyttää sijaintiaan ja muiden alueen satamien vähäisyyttä ja huonoa kuntoa hyväkseen ja ylihinnoittelee itsensä: 88eurolla/yö ei tee kauaa mieli oleilla täällä, vaikka nähtävää olisi koko Sisilian verran. Myös sataman ravintola/baari oli järjettömän kallis ja suihkut huonokuntoiset. Italian mantereen puolen Reggio Calabrian satama ei ollut meille vaihtoehto, sillä olimme kuulleet liikaa juttuja sen rottien koosta.

Messinan salmi.

Messinan salmi.

Saapuessamme Messinaan Arin ruokamyrkytys paheni ikävästi. Piti myös valmistella seuraavaa pitempää ylitystä, joten Messinan nähtävyydet jäivät harmittavasti pientä kävelylenkkiä lukuun ottamatta näkemättä. Kaupunki vaikutti eloisalta.

Sataman suulla on hassu kultainen patsas.

Sataman suulla on hassu kultainen patsas.

Kallis on Italia – oli mukava suunnata seuraavaksi halvemmille vesille Kreikkaan. Emme enää ihmettele miksi Italiassa on niin vähän vierasveneitä, vaikka alue muuten on mahtava. Saappaan pohja ei näyttäisi tarjoavan mitään erityisen hyviä satamia, joten muutimme alkuperäistä suunnitelmaa ja Korfun kautta kiertämisen sijaan lähdimme Messinasta parin yön ylitykselle kohti Kefalliniaa. Sieltä löytyy lähin Kreikan puolen satama, josta saa Kreikan vesillä palkollisen cruising login.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live