Close

Póros, Kreikka

22 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Póros, Kreikka
Póros, Kreikka
 

Olimme ensin useamman päivän ankkurissa Poroksen saarella Russian Bayssa. Tämä on sitä, mitä ainakin Hanna tuli tältä retkeltä hakemaan: rauhallista oleilua kauniissa lahdessa uiden, lueskellen, grillaillen. Tähän vene oli varustettukin mm. vesikone auttaa viipymään pitempäänkin.

Russian Bay Poroksella on suosittu veneilijöiden keskuudessa.

Russian Bay Poroksella on suosittu veneilijöiden keskuudessa.

Russian Bay on saanut nimensä venäläisestä laivastotukikohdasta, joka muinoin sijaitsi lahdessa. Lahdessa on myös kaunis pikkusaari Nisos Dhaskalia, jolle on rakennettu pikkuruinen kirkko. Lahti oli hyvin suojainen ja pohjassa hyvä pito, ainoastaan muutama puhuri tuli rinnettä alas lahteen. Poroksen saaren erottaa Peloponnesoksesta itä-länsisuuntainen kapea ja matala salmi ja kun saareen tullaan pohjoisestakin sisään kapeasta aukosta, tuloksena on ainutlaatuisen suojainen minicruisingground, joka muistuttaa lähinnä järveä. Kun maisematkin ovat kuin postikortista, niin ei ole ihme, että alue on poikkeuksellisen suosittu veneilijöiden keskuudessa.

Vielä puolilta päivin laiturissa oli tilaa reilusti.

Vielä puolilta päivin laiturissa oli tilaa reilusti.

Poroksessa meitä odotti kaupungin laituri, johon tuli jatkuvasti aaltoa. Suurelta osin se oli taas aktiivisen lauttaliikenteen aiheuttamaa. Joskus aallot olivat mahdottoman kokoisia ja veneet hyppäsivät laituria vasten. Meillä vene oli jätetty keula edellä hyvin kauas laiturista, mutta silti keulaportaat osuivat laituriin ja olisivat ilman varmistusnarua lojuneet satama-altaan pohjassa. Iltapäivän kuluessa satama täytyi ääriään myöten ja fendarit joutuivat lujille veneiden välissä. Water manin saimme kiinni naapurin avustuksella ja yhdeksällä eurolla saimme ladata akkuja ja täyttää tankit. Hyvinvarustellut supermarketit ovat aivan rannassa. Dinneri kaikin mahdollisin Kreikka-herkuin maksoi koko perheelle 35 euroa. Kaupunki on uskomattoman kaunis sekä mereltä että rannalta katsottuna.

Poroksen kaunista rantaviivaa.

Poroksen kaunista rantaviivaa.

Naapuriveneen kanadankreikkalainen Steve oli charteroimassa häämatkalaisia ja kertoili pitkään Kreikan nykytilasta. Hänen opettajavaimonsa ei ole julkiselta sektorilta saanut palkkaa pariin vuoteen, eikä tulevat leikkaukset näytä parantavan tilannetta. Steven mielestä syynä on julkisen sektorin loputon korruptio ja turhan virkamieskaartin paisuttaminen vuosien aikana,  julkinen sektori joutuu lystin maksumieheksi. Ei ihme, ettei juuri mistään ostoksista saa kuittia mukaansa… Onneksi turismi on sentään kääntynyt nousuun. Mielestämme Kreikka onkin mahtava paikka lomailuun vaikkei infrastruktuuri nyt aivan Espanjan veroista olekaan. Ihmiset korvaavat infran puutteet.

Poroksen ympärillä on kiva, pieni cruising ground.

Poroksen ympärillä on kiva ja hyvin suojainen, pieni cruising ground.

Lähtö Poroksesta ei sujunutkaan aivan ilman ongelmia. Naapurivene oli tullut meidän jälkeemme paikalle ja työntänyt meitä samalla ainakin metrillä sivuun. He olivat laittaneet ankkurinsa meidän ankkuriköyteemme kiinni, joten lähtö oli varsinaista sähläystä.  Olisi pitänyt tietää, että noinhan siinä oli käymässä mitä todennäköisemmin ja antaa heidän lähteä ensin.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live