Close

Kyklaadit: Ios ja Amorgos

31 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Kyklaadit: Ios ja Amorgos
Kyklaadit: Ios ja Amorgos
 

Tuuliset Kyklaadit jatkuivat itään päin mennessä. Tällä kertaa suuntasimme kaupungin satamiin ankkurilahtien sijaan.  Herättämiensä mielikuvien perusteella kohteina oli kaksi hyvin erilaista saarta, mutta molemmat satamat osoittautuivat yhtä vilkkaiksi.

Port Ios

Port Ios

Ioksella kävimme seitsemän vuotta sitten. Silloin oli syyskuun loppu ja kylä hiljenemässä. Saarella oli rauhallista. Nyt oli hieman toisin. Ios oli täynnä nuorisoa – Kreikan Ibiza. Eräs tarjoilijakin kertoi  saaren olevan varsinainen “Pinochio land” puolen yön jälkeen. Ylös kylään (Choralle) oli rakennettu hienot portaat, viimeksi kävelimme autotietä Kaisla rattaissa. Lauttaliikenne oli hyvin vilkasta ja vene heilui jokaisen kohdalla. Taas oli hyvä pitää vene kaukana rannasta. Infrastruktuuri oli satamassa parantunut huomattavasti sitten viime vierailun, nyt oli laid mooringsit asennettu ja läheinen matkatoimisto myi vettä ja sähköä sataman tolpista. Carrefour Market oli aivan veneen vieressä, samoin lukuisat ravintolat.

Portaat Ioksen Choraan.

Portaat Ioksen Choraan.

Vuohia oli koko Amorgos täynnä. Paikallinen juusto sopii erinomaisesti salaattiin.

Vuohia oli koko Amorgos täynnä. Paikallinen juusto sopii erinomaisesti salaattiin.

Amorgokselta odotimme rikkumatonta rauhaa Arin viidentoistoista vuoden takaisten muistojen perusteella. Turismi oli täälläkin kasvanut, joten yöllä soi veneen keulassa poppi viikonloppuöinä aika pitkään. Vuokrasimme auton saaren kiertelyyn. Silloin viimeistään kävi selväksi, että edelleen saarella vuohien määrä ylittää huomattavasti ihmisasukkaiden lukumäärän. Rauhaa kyllä riittää sitä kaipaavalle.

Saarella on mahtavia, rauhallisia hiekkarantoja siellä täällä.

Saarella on mahtavia, rauhallisia hiekkarantoja siellä täällä.

Yllättäen täälläkin oli sähkö- ja vesitolpat rannassa. Vielä yllättävämpää oli, että satamamaksukin (alle 6eur/yö) kerättiin aktiivisesti ja paperitkin leimattiin.

Saaren hienoin nähtävyys on luostari tuulisella etelärannalla korkealla vuoren jyrkänteellä. Siellä on munkkien hyvä mietiskellä. Muuten saarelta löytyy kauniita hiekkarantoja ja loputtomasti niitä vuohia… Ja hyvinvoivannäköisiä kissoja! Jos kissoilla asiat on hyvin, ei kyseessä voi olla huono paikka ihmisellekään.

Kaisla ja turkoosi lahti Amorgoksella.

Kaisla ja turkoosi lahti Amorgoksella.

Harmitti, kun emme osuneet vierailuaikaan paikalle.

Harmitti, kun emme osuneet vierailuaikaan paikalle.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live