Close

Pythagorion, Samos, Kreikka

28 Jun Posted by in Kohteet | 2 comments
Pythagorion, Samos, Kreikka
 

Saavuimme juhannusaattona raekuuron saattelemana Pythagorionin täyteen satamaan. Löysimme ankkuripaikan hiekkarannan edestä lukuisten muiden veneiden seasta. Tuuli pyörii ankkurialueella hämmentävästi, mutta pito on hyvä. Ankkuroituminen oli tässä tapauksessa mukavampi vaihtoehto, sillä kylän satamassa oli kova meno iltaisin eikä uiminen olisi veneen perästä onnistunut.

PythagorionPythagorion on kiva ja kaunis paikka, vähän turhan paljon turismia, ja kannattaa ottaa tosissaan pilottikirjan kehoitus liittyen ravintoloihin: “choose carefully”. Rannan kävelykatu veneiden edessä on täynnä ravintoloita, joissa on melko agressiiviset sisäänheittäjät. Ravintoloita riittää myös kylän sisäosissa.

Toisen päivän kuumimman ajan vietimme ravintolassa, jonka rannassa lapset saivat pulikoida mielin määrin matalassa rannassa. Wifikin on kiva lisä, täältä kun ei löytynyt nettikortille latauspistettä vaan olisi pitänyt mennä Samoksen kylään hakemaan.

SONY DSCTurkin ja Samoksen välinen salmi on kaunis mutta säätä pitää katsoa tarkkaan, koska siihen tulee helposti monen solmun virta ja seisovia aaltoja.

SONY DSC

 • Twitter
 • Facebook
 • E-Mail
 • LinkedIn
 • Windows Live
 1. Pirjo06-29-14

  Hei! Meillä eilen hyvä aurinkoinen päivä merellä Kotkaan ajettaessa. Tänään katsastimme teidän esitelmäpaikan merimuseossa ja ‘nautimme’ taas kesän sateista. Lämpöiset terveiset teille etelän lämpöön! Ter. Pirjo & Jorma

 2. sytalisman06-30-14

  Moi Pirjo ja Jorma! Täällä sitä lämpöä tosiaan piisaa! Eiköhän se lämpö kohta sinne Suomeenkin yllä. Tänään kiertelemme autolla vehreää Lesvoksen saarta.
  terv. Hanna ja muut seilorit