Close

Chillailua lämmössä

06 Jul Posted by in Merielämää | Comments Off on Chillailua lämmössä
Chillailua lämmössä
 

Talismanin matka on tänä kesänä ollut tiiviin matkanteon sijaan rentoa lomailua Turkissa ja Kreikassa. Kreikan ja Turkin eroa on vaikea kuvailla. Kreikassa on jotenkin rennompi olla, eikä ole helppoa tunnistaa mistä se johtuu. Turkissakin ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita, kielimuuri on samanlainen molemmissa maissa. Turkissa tuntuu silti lievä kulttuurishokki toisin kuin Kreikassa, jossa olemme kuin kotonamme. SONY DSCVeneilyyn liittyvien palvelujen osalta Turkki kuitenkin voittaa 6-0 – Turkin puolella palvelut ovat aivan maailmanluokkaa, viiden tähden marinoita, korjauspalveluita ja tarvikeliikkeitä riittää, kun taas Kreikassa mitään palveluita ei käytännössä löydy. Kosilla ja Lesvoksen pääkaupungissa Mitilinissä sentään marina löytyy ja moniin pienempiin paikkoihin on saatu lisämaksulliset sähkö- ja vesipisteet lisättyä.

Alussa raikasilmaväsymykseen oli vaikea tottua ja tuntui ettei jaksa edetä ihan samaa tahtia kuin viime vuonna. Merenkäynti on myös pari kertaa yllättänyt rajuudellaan, vaikkei mahdottoman kovia kelejä ole kohdattukaan. Taitaa olla sama aina kauden alussa. WP_20140615_011 Reitille suunniteltu Istanbul jää nyt väliin, koska useiden suunnittelemattomien satamapäivän vuoksi säävaraus yms. päivät hupenivat vähiin. Ensin hajosi moottori ja sitten Arilta hammas, jota paikkailtiin Lesvoksella. Ikävähän se on Marmaranmeri, Sininen Moskeija, Hagia Sofia ja Troija jättää väliin, kun tuskin tälle alueelle ihan heti tulee takaisin. Dardanellit ja Marmaranmeri olisi pitänyt taistella virtaa vastaa ylös Istanbuliin saakka ja matkaa olisi kertynyt reilu 300 mailia enemmän. Myös meltemikausi on alkanut ja pohjoiseen suuntautuvalla reitillä vastatuulet ovat koko ajan rajumpia. Suuntamme seuraavaksi Egeanmeren yli Pohjois-Sporadien saaristoon, sillä easy living & chilling houkuttaa nyt enemmän… Ja suorittamisestahan tämä venekunta on luopunut jo aikaa sitten ; ) niin ei alkuperäisen suunnitelman muuttaminen siitäkään näkökulmasta ole maailmanloppu.

Pohjoisempana näyttäisi olevan etelää enemmän merieläimiä.

SONY DSC

Kissoja on helpompi kuvata kuin delfiinejä…

Merellä on tullut vastaan isoja, “hitaita” delfiinejä, suuria merikilpikonnia ja kerran miekkakala päätti hypätä esittelemään itseään veneen vierellä. Myös isoja tummanvioletteja halkaisijaltaan 30cm ja ruskeita 50cm meduusoja uiskenteli Ayvalikin “järven” lahdessa. Niiden sekaan ei tehnyt mieli mennä uimaan. Lahti oli myös erittäin matala eikä vesi tuoksunut kovinkaan freshiltä.

Nyt on ehkä hieman vaikea “malttaa” lomailla kun Suomessa odottavat mielenkiintoiset uudet businekset ja Hannalla heti elokuun alussa uusi duuni. Hienoa kuitenkin saada käyttää tämä tilaisuus veneillä upealla Egeanmerellä!

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live