Close

Willemstad, Hollanti

22 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Willemstad, Hollanti
Willemstad, Hollanti
 

Päädyimme vahingossa Willemstadiin, joka osoittautui todella rentouttavaksi paikaksi. Satama oli hyvin täysi kun saavuimme, mutta pääsimme vanhaan satamaan ihan rantakadun varteen, linnoituksen suojaan, viidenneksi veneeksi kylkikiinnitykseen. Samanlaisia venejonoja oli rannassa useampiakin, ja seuraavana aamuna kymmeneltä koko setti purettiin ja halukkaat pääsivät jatkamaan matkaa. Me emme olleet varmoja seuraavan päivän suunnitelmistamme, joten emme jääneet vanhan sataman puolelle vaan etsimme nyt vähän tyhjemmästä uudesta satamasta paikan veneellemme. Oli kiva säätää unisena satamassa – Amsterdamin yöajelun jäljiltä oli jonkin verran univelkaa jäljellä..

Willemstad on entinen linnoitus ja asia ei jää epäselväksi karttakuvastakaan

Satamassa oli upea entisöity 1700-luvun tuulimylly, kivoja ravintoloita ja erittäin laajan valikoiman venetarvikeliike.  Willemstadilla on näyttävä tähdenmuotoinen pohjapiirrustus ja sen ympäri kulkee tunnelmallinen polku linnoituksen päällä, jossa on lasten hyvä juoksennella ja itsekin juosta lenkkiä. Willemstadissa on myös toinen satama, mutta se sijaitsee hieman syrjässä palveluista.

Hollannista jäi kaikenkaikkiaan tosi hyvä fiilis. Kaikkialla on jotenkin “hyväksyvä” ilmapiiri ja asiat sujuvat – myös lukuisat sulutukset ja siltakuviot – vaikkei hollanti olekaan miehistöllä täysin hallussa…

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live