Close

Dover, Englanti

01 Aug Posted by in Kohteet | Comments Off on Dover, Englanti
Dover, Englanti
 

Doverin satama tuntui “oikealta satamalta”, Dover on Englannin vilkkain lauttasatama ja kaupallinen osa satamasta onkin mahtavan kokoinen. Aallonmurtajien rajaama alue onkin mitoitettu vetämään koko brittilaivasto maailmansotien ajoilta. Sisääntuloaukkoja on kaksi ja molempien edessä on kova vuorovesivirta, purjeilla sisääntuloa ei syystäkään suositella. Sataman sisäosassa oli useampi osio huvialuksille, joista yksi oli auki 24h lyhyempiä pysähdyksiä varten, toinen muutaman tunnin ja kolmas vain noin puolitoista tuntia nousuveden molemmin puolin. Kahdessa viimeisessä ideana on, että portit suljetaan kun vesi laskee tietyn pisteen alle, muuten veden annetaan nousta niin paljon kun kulloinkin nousee. VHF liikenne kuulostaa hyvinkin kurinalaiselta ja satamaan pitää ilmoittautua kaksi mailia ennen satamaa ja vielä parin sadan metrin päässä satamasta.

Doverin linnalta on upeat näkymät alas kaupunkiin ja satamaan

Doverissa on upea linna, jossa riittää nähtävää useiksi tunneiksi. Jos ketään toinen maailmansota kiinnostaa, siitäkin saa oppitunteja opastetuilla kierroksilla sotilassairaalaan ja johtokeskukseen, josta manageerattiin Operation Dynamo eli neljänsadantuhannen brittisotilaan evakuointi reilussa viikossa kanaalin yli Doveriin.

Henry II:n kohtaaminen hieman jännitti lapsia

Linnassa itse Henry II oli vastaanottamassa vieraita. Lapsilta irtosi tärkeitä kysymyksiä, kuten mitä kuningas tykkää tehdä ja missä kuningatar on. Kuningas ei kuulemma tykännyt taistella vaan mieluummin metsästää ja kuningattaren hän oli laittanut linnaan kapinoinnin takia. Kaislaa ei oikein kuninkaan vastaus kuningattaren asemasta miellyttänyt. Taksikeskuksesta tilatulla taksilla pääsi kätevästi linnaan ja takaisin satamaan 5 puntaa suunta.

Doverin valkoiset jyrkänteet ovat alueen kuvatuin nähtävyys. Iltalenkillä pääsi kivasti juoksemaan läheisen jyrkänteen harjalle, josta avautui hienot näkymät linnalle ja sataman yli. Lapset nauttivat Doverin rantabulevardin veneystävällisestä pikkukivirannasta.

Doverin satamaoppaassa luki, että keskustan kävelykadulla on lukuisia pubeja ja ravintoloita. Löysimme muutaman, mutta emme millään saaneet suostuteltua itseämme avaamaan ovea yhteenkään. Lopulta kävimme pizzalla vähemmän kamalassa paikassa. Rannasta löysimme onneksi seuraaviksi päiviksi ainakin pari vaihtoehtoa, jotka osoittautuivat ihan siedettäviltä. Ruokakulttuuri oli ehkä pienoinen pettymys, varsinkin kun ruokakauppojenkin valikoimat osoittautuivat yllättävän huonoiksi. Sataman ja keskustan välissä oli outlet-myymälöitä, mutta lähimpään ruokakauppaan oli matkaa. Läheisestä venetarvikekaupasta lähti mukaan isompi tutkaheijastin ja pitempi vesiletku. Englannin satamissa täytyy olla omat letkut ja oikeanlaiset liittimet mukana. Englannin hintataso hirvitti varsinkin kun oli päässyt maistamaan Saksan huomattavasti halvempia eväitä.

Doverin linnan muuria

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live