Close

Pelastautumiskurssi veneilijöille

Lohjan Meriturvan järjestämää Veneilijän pelastautumiskurssia voi suositella kaikille veneilijöille.

Kurssilla pukeudutaan kevyeen puuvillahaalariin, tennareihin ja pelastusliiveihin. Alle voi pukea teknisen aluskerraston – jos uskoo sen lämmittävän.

Päivä alkaa sämpyläkahveilla, josta siirrytään rivakasti palonsammutuspuuhiin. Testataan käytännössä vuorotellen miten grilli sammuu palosammuttimen ja peitteen avulla. Siitä siirrytään kuulemaan pelastuslautoista. Lounaan jälkeen pukeudutaan puuvillaiseen haalariin, tennareihin ja pelastusliiveihin, josta alkaa armoton altaaseen hyppely ja sieltä ylöskiskominen. Aluksi testataan miten kannattaa säästää lämpöä altaassa kelluen. Kokeillaan lukuisia erilaisia pelastautautumistekniikoita ja välineitä yksin ja kavereiden kanssa, laiturille ja pienehköön purjeveneeseen.

Päivä huipentuu tiivistahtiseen osuuteen, jossa ensin kiivetään altaan korkeaan sivuun viritettyjä köysitikkaita pitkin ylös ja hypätään 8sta metristä pelastusliivien kera kukin vuorollaan. Sen jälkeen keli pahenee: allasalue hämärtyy, tuuli kovenee, kone luo altaaseen mukavan aallokon ja vettäkin taitaa sataa. Kaikki joutuvat pelastautumaan isoon pelastuslauttaan. Se ei olekaan ihan helppo homma, vaan toisia on pakko auttaa kyytiin kiskomalla. Kohta helikopterin ääni kuuluukin jo ja vuorotellen hypätään jälleen kerran kylmään veteen, uidaan kopterin valokeilaan, pujotetaan lenkki kainaloiden alle ja kohotaan korkeuksiin.

Siellä sitten jäätyy päivän aikana! Vesi altaassa on 21 asteista, jonka jälkeen pulahdetaan vielä 6 asteiseen veteen virkistäytymään pariksi minuutiksi. Meriturvan kuumassa saunassa tekee tuon jälkeen mieli viihtyä hieman pitempäänkin.

http://www.meriturva.fi/fi/kurssit.html

Kurssi maksoi vuonna 2012 149euroa sisältäen kahvit ja hyvän lounaan.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live