Close

Venekoulu

Tyttäremme Kaisla aloittaa ekalla luokalla 14.8.12 klo 9 kuten muutkin ikäisensä. Kaislan luokkahuone tosin on veneen salonki tai puiston pöytä, sillä olemme silloin veneellä matkalla Portugalin rannikkoa alaspäin.

Home schoolia kun googlettaa, löytää paljon uskonnollisista syistä lapsiaan kotona opettavien juttuja, meillä tämä on kuitenkin käytännön sanelemaa, emmekä halua jumittua paikoilleen ainoastaan koulun vuoksi. Uskomme myös, että Kaisla saa tästä matkasta vähintään yhtä paljon iloa ja uusia kokemuksia kuin koulun aloittamisestakin.

Löysimme etäkoulu Kulkurin (entinen Ulkosuomalaisten lasten kotiperuskoulu). Kaisla ilmoitettiin normaalisti lähikouluunsa, josta saimme osan tarvittavista kirjoista matkaan. Pieniä eroavaisuuksia oli Kulkuri-koulun käyttämiin materiaaleihin verrattuna, joten tilasimme puuttuvat materiaalit sieltä. Kaiukselle tilasimme samalla pari puuha- ja aapiskirjaa, jos sattuisi käymään niin ettei poika millään pysy pois “koulunpenkiltä”. Etäkoulun opettajat arvioivat etätehtäviä, antavat palautetta ja neuvovat ja tukevat sekä oppilasta että vanhempia. Etäkoulun jälkeen lapsi voi suoraan siirtyä omaa ikätasoaan vastaavalle luokalle kotimaassa, olettaen tietysti, että opetus on edennyt suunnitellusti. Vanhemmille on jokaisesta aineesta opettajanopas, joka varmasti tulee auttamaan tuntien suunnittelussa.

http://peda.net/veraja/kulkuri

Etäkoulu Kulkuri

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live